Over MDT

Sinds 2018 is Young Leaders onderdeel van een landelijk MDT-programma van de rijksoverheid dat jongeren in Nederland betrekt bij de maatschappij en hun talentontwikkeling bevordert. Tot nu toe hebben al meer dan 2.000 jongeren het Young Leaders programma met succes afgerond!

MDT biedt jongeren een kans om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en van betekenis te zijn voor hun omgeving. Door deel te nemen aan MDT investeren zij in hun eigen ontwikkeling en dragen ze bij aan een sterkere samenleving.

MDT biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende MDT-projecten, waaronder Young Leaders. Of je nu een opleiding of (bij)baan hebt, in de vakantieperiode zit of een tussenjaar neemt: er is altijd wel een project bij jou in de buurt dat bij jou past.

MDT heeft drie belangrijke doelstellingen: talentontwikkeling, ontmoeting en maatschappelijke impact. Via talentontwikkeling versterken jongeren hun vaardigheden en vergroten zij hun zelfvertrouwen. Bovendien brengt het mensen met verschillende achtergronden en leeftijden samen, waardoor MDT deuren opent naar nieuwe ervaringen en inspirerende ontmoetingen. Maatschappelijke impact wordt bereikt door iets te doen voor een ander en voor de samenleving, wat bijdraagt aan een sterkere en meer verbonden gemeenschap. 

Wil je meer weten over MDT? 

Heb je interesse in een Young Leaders training?

Neem dan contact met ons op voor nadere informatie of voor een offerte.