Partners

Het Young Leaders programma is tot stand gekomen in samenwerking met vele partners. In het experimenteerstadium is nauw samengewerkt met NJR, de Nationale Jeugdraad. De opbrengsten van deze fase staan beschreven in de boekpublicatie ‘Young Leaders. Positieve rolmodellen in kwetsbare wijken’. In de fase daarna is het gelukt om Young Leaders verder uit te breiden dankzij het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en de inzet van vele lokale jeugdbegeleiders, trainers en natuurlijk jongeren zelf. Dankzij dit brede samenwerkingsverband kunnen we samen met lokale uitvoeringpartners het Young Leaders programma aanbieden aan jongeren in een groeiend aantal gemeenten. Zie hier het overzicht van de locaties waar Young Leaders wordt uitgevoerd.

Maatschappelijke Diensttijd

Sinds 2018 wordt Young Leaders uitgevoerd in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). MDT is een landelijk actieprogramma om de maatschappelijke betrokkenheid en talentontwikkeling onder jongeren in Nederland te bevorderen. Omdat Young Leaders goed aansluit op deze doelstelling, wordt het programma ingezet als vorm van MDT op een groot aantal plaatsen in het land. 

Tot nu toe hebben al meer dan 750 jongeren het Young Leaders programma met succes afgerond en dit aantal neemt snel toe. Zo is een groeiende community ontstaan van Young Leaders die actief werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en zich op een positieve manier inzetten voor hun omgeving.

Heb je interesse in een Young Leaders training?

Neem dan contact met ons op voor nadere informatie of voor een offerte.